Kosten uitvaart

Een speciaal afscheid is niet per definitie meteen duurder. Laat u door ons adviseren over de mogelijkheden en kosten.

Wat zijn nu eigenlijk de kosten voor een uitvaart?

Op het eerste gezicht lijkt deze vraag niet zo moeilijk, maar het antwoord daarentegen is wellicht niet zo gemakkelijk als u denkt!

Er zijn aanbieders van uitvaartzorg die door middel van vaste uitvaartpakketten hun diensten hebben gelimiteerd en hieraan een vaste prijs hebben verbonden. Hierbij moet nog wel worden opgemerkt dat deze ondernemers volop aan “upselling”, oftewel bijverkoop, doen om zo een zo’n duur mogelijk pakket te kunnen verkopen. Wij van Uitvaartzorg Bommelerwaard hebben jaren geleden al besloten dit niet te doen. Dit om de reden dat de praktijk ons heeft geleerd dat wij maatwerk willen leveren zonder gebonden te zijn aan een keurslijf van limieten.

Daarom maken wij altijd een maatwerk begroting die qua werkzaamheden en leveringen bij u past. Enerzijds bij de wensen- en anderzijds- bij het budget van de familie.

Onze deskundige- en ervaren uitvaartleiders kunnen u goed adviseren over de uitvaart die u voor ogen heeft, uiteraard binnen uw budget. Doordat onze medewerkers al veel uitvaarten hebben geregeld en begeleid, kunnen we u een goed en nauwkeurig beeld geven over eventuele keuzes. Zo bespreken wij de uitvaart die voor u wenselijk is en dan kunt u zien dat er vaak meer mogelijk is dan u wellicht denkt.

Toch globaal iets over de kosten:

  • Bij een crematie moet u globaal denken aan een bedrag tussen de €7.000,- en de €10.000,-;
  • Bij een begrafenis ligt dit bedrag ongeveer €3.000,- hoger, exclusief het grafmonument en de kosten van de gemeente.

De uiteindelijke kosten worden vooraf begroot en aan u kenbaar gemaakt. Geen verrassingen achteraf!!!

In het algemeen kunt u zeggen dat een crematie goedkoper is dan een begrafenis.

Daarnaast heeft Uitvaartzorg Bommelerwaard speciaal voor kleine groepen (15-30 personen) de mogelijkheid voor een zogenaamde huiskamer uitvaart’. Dit is een uitvaart voor kleine groepen met uitsluitend de begrafenis, dan wel de stille crematie. Dit laatste houdt in dat de overledene met onze rouwauto naar het crematorium wordt gebracht en zonder bijzijn van familie wordt gecremeerd.

De kosten voor een uitvaart is maatwerk!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.

 

Ik ben Thea Verhoef en sinds 2000 werkzaam voor Uitvaartzorg De Groot. Bij het melden van een overlijden is de kans groot dat u mij als eerste aan de telefoon krijgt. Natuurlijk behandel ik de melding van het overlijden met grote zorg. Daarnaast ben ik als administratief medewerker verantwoordelijk voor de juiste behandeling van de gehele administratie. U kunt bij mij terecht voor algemene vragen en natuurlijk ook voor vragen betrekking hebbende op de kosten van een uitvaart en voor het sturen van informatie zoals bijvoorbeeld een wilsbeschikking. Ik ben dagelijks te bereiken op ons kantoor aan de Arkelstraat 128 te Gorinchem. Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.