Zo helpt een laatste wensenboekje bij rouwverwerking

‘Wat voor muziek vond papa mooi?’ Je valt stil en kijkt diep in gedachten voor je uit. Geen idee. Je weet wel wat hij graag luisterde, maar jullie hebben nooit besproken of dat ook de muziek is die hij tijdens zijn uitvaart gedraaid wilde hebben. En zo kan het zijn dat je tegen meer zaken aanloopt tijdens het regelen van het afscheid. Het invullen van een laatste wensenboekje voorkomt dat nabestaanden met vragen blijven zitten.

Laatste wensen vastleggen

Het kan lastig zijn om na te denken over je eigen uitvaart. Het liefst denk je nog niet na over je afscheid. Toch is het waardevol om je wensen vast te leggen. Door bij leven je voorkeuren uit te spreken voor je afscheid, geef je jezelf de mogelijkheid om zelf beslissingen te nemen over je uitvaart. Ook is het op papier zetten van je laatste wensen een gelegenheid om te reflecteren op je leven en je waarden. Dat geeft een gevoel van voldoening en helpt bij het vinden van gemoedsrust.

Geen vraagtekens

Het vastleggen van je laatste wensen is niet alleen waardevol voor jezelf, maar ook voor de nabestaanden. Wanneer nabestaanden weten wat jouw wensen waren, hoeven zij minder moeilijke beslissingen te maken tijdens een emotioneel beladen periode. Ze hoeven niet te gissen naar wat je gewild zou hebben, maar kunnen zich concentreren op het eren van jouw leven op een manier die aan je verwachtingen voldoet.

Troost en nalatenschap

Ook na de uitvaart kan het laatste wensenboekje een waardevolle rol spelen in het rouwproces. Het lezen van de laatste wensen van de overledene kan nabestaanden troost bieden. Het geeft hen het gevoel dat ze nog steeds betrokken zijn bij het leven van hun geliefde. Het laatste wensenboekje blijft een tastbare herinnering en kan dienen als leidraad voor het doorleven van de nalatenschap van de overledene.

Laatste wensenboekje

Er zijn verschillende manieren om je laatste wensen kenbaar te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een laatste wensenboekje in te vullen. Hierin kun je aangeven wat jouw wensen zijn op het gebied van begraven, cremeren, de inhoud van de afscheidsdienst, de muziek, eventuele sprekers en overige wensen. Je kunt een gratis laatste wensenboekje aanvragen op de website. Onze uitvaartbegeleiders helpen je graag.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.

 

Ik ben Thea Verhoef en sinds 2000 werkzaam voor Uitvaartzorg De Groot. Bij het melden van een overlijden is de kans groot dat u mij als eerste aan de telefoon krijgt. Natuurlijk behandel ik de melding van het overlijden met grote zorg. Daarnaast ben ik als administratief medewerker verantwoordelijk voor de juiste behandeling van de gehele administratie. U kunt bij mij terecht voor algemene vragen en natuurlijk ook voor vragen betrekking hebbende op de kosten van een uitvaart en voor het sturen van informatie zoals bijvoorbeeld een wilsbeschikking. Ik ben dagelijks te bereiken op ons kantoor aan de Arkelstraat 128 te Gorinchem. Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.