Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0418 513 047

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0418 513 047  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Volledige ontzorging
  • Advies over kosten & verzekering
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Stille Crematie

Een van de mogelijkheden die wij als uitvaartzorg Bommelerwaard aanbieden is de stille crematie.

Wat is een ‘stille crematie’?

Bij een stille crematie wordt het afscheid en alles wat daarbij komt kijken georganiseerd op een zelfgekozen locatie buiten het crematorium. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw eigen huis, een clubgebouw of een andere betekenisvolle locatie. Een crematorium wordt in dit geval alleen gebruikt voor de crematie zelf. Door de uiteenlopende invulling van een stille crematie zijn er voordelen ten opzichte van de ‘traditionele’ uitvaart in een uitvaartcentrum, crematorium of kerk.

stille crematie

Uw eigen locatie kiezen voor de stille crematie

Het meest voor de hand liggende voordeel van de stille crematie is het zelf kunnen kiezen van een locatie voor het afscheid. Dit kan een nieuwe dimensie aan uw uitvaart en de gekozen locatie geven. Bovendien is het vermelden waard dat in veel gevallen de crematiekosten goedkoper zullen uitvallen en daarmee de totale kosten van de uitvaart. Binnen de organisatie van Uitvaartzorg Bommelerwaard (onderdeel uitmakende van de Funus Uitvaartzorggroep) is er een eigen crematorium aanwezig in Almere waarbij de crematie voor de prijs van € 468,- kan worden uitgevoerd. De as kan na de wettelijk vastgestelde maand worden opgehaald bij het crematorium, bij Uitvaartzorg Bommelerwaard op locatie of bij u worden thuisgebracht door één van onze medewerkers.

Naast het zelf kiezen van een locatie voor de uitvaart heeft een stille uitvaart nog een ander bijkomend voordeel. Zo hoeft u minder rekening te houden met de planning van het crematorium op die dag. Omdat u geen gebruik maakt van de voorzieningen in het crematorium, hoeven zij hier geen rekening mee te houden tijdens het vastleggen van de crematie zelf. Zo kan een afscheidsdienst bijvoorbeeld in de ochtend gehouden worden op een locatie en wordt de overledene aansluitend overgebracht naar het crematorium. Echter is het dan goed mogelijk dat de crematie pas in de middag zal plaatsvinden, omdat dit voor het crematorium qua planning praktischer is. Dit heeft geen invloed op de verdere invulling van de uitvaart, waardoor de tijd flexibel ingedeeld kan worden.

Contact

Heeft u na aanleiding van deze informatie nog vragen of opmerkingen over de stille crematie? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door het gebruik van het contact formulier onderaan de pagina. U kunt onze contactgegevens ook vinden op onze contactpagina via deze link. Wij horen graag van u.

.