Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0418 – 513 047

 Wij scoren een 9 op basis van 49 recensies
Begrafenis Aalst

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0418 – 513 047  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Volledige ontzorging
  • Advies over kosten & verzekering
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Uitvaart Livestreamen

Bij Uitvaartzorg Bommelerwaard bieden wij de gelegenheid om de uitvaart te livestreamen. Een eigentijdse oplossing die zeker in deze periode met alle maatregelen omtrent het Coronavirus is aan te bevelen.

 

Wat is livestreamen?

Met het livestreamen van een uitvaart kan er worden meegekeken met de uitvaart terwijl nabestaanden, familie of vrienden er fysiek niet bij aanwezig zijn. Er wordt een video-opname van de uitvaart gemaakt die het meekijken van het afscheid mogelijk maakt. Zij kunnen rechtstreeks horen wat er wordt verteld, zij zien foto’s die worden getoond en zo kan via een computer of ander apparaat met internet het afscheid volledig worden meegemaakt.

Belangrijk te melden is dat de livestream niet zomaar voor iedereen toegankelijk is. Alleen mensen die een persoonlijke link met bijbehorende code of uitnodiging hebben ontvangen kunnen meekijken. Daardoor blijft de uitvaart een intiem en persoonlijk moment tussen nabestaanden en eventuele andere belangstellenden.

Kosten van livestream

De kosten van een livestream kunnen verschillen. Meerdere facetten maken dat er prijsverschil kan optreden, zoals locatie en de hoeveelheid camera’s die gebruikt worden. Informeer bij één van onze uitvaartverzorgers, zodat wij voor u precies kunnen nagaan hoeveel de kosten van de livestream zullen bedragen.

Redenen voor livestream

Gedwongen fysieke afwezigheid van nabestaanden is de voornaamste reden om te kiezen voor een uitvaart met livestream. Er kunnen zich veel situaties voordoen waarbij nabestaanden niet aanwezig kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oudere mensen zonder vervoer, mensen die ziek of slecht ter been zijn. Verder kan het zo zijn dat nabestaanden niet (meer) in de buurt of zelfs niet meer in het land wonen, waardoor het reizen naar de uitvaart een groot probleem is. Ook kunt u denken aan de actuele COVID-19 maatregelen, waarbij er op verschillende locaties helaas een beperkt aantal nabestaanden mogen samenkomen. Het uitzenden van een livestream zorgt ervoor dat mensen met deze gedwongen afwezigheid toch digitaal aanwezig kunnen zijn.

Video van de uitvaart

Wanneer er wordt gekozen voor een uitvaart met livestream, kan deze livestream worden opgeslagen. Het resultaat is een video van de plechtigheid die u later terug zou kunnen kijken of aan andere belangstellenden kunt laten zien die niet in de gelegenheid waren om aanwezig te zijn en/of mee te kijken. De keuze om een video te ontvangen is aan de nabestaanden. Zij zijn vrij om te bepalen of zij hier wel of geen interesse in hebben.

Contact

Heeft u nog vragen over de mogelijkheid van een livestream bij uw uitvaart? Of wilt u meer weten over het opslaan van een video van de plechtigheid? Neemt u dan gerust contact op via het contactformulier onderaan de pagina. Onze contactgegevens zijn ook te vinden via deze link.