Geschiedenis Uitvaartzorg Bommelerwaard

Bel ons en we helpen u meteen.

Sinds 1952 is de naam Klijmij in Zaltbommel verbonden aan de uitvaartzorg.
Jan Hendrik Klijmij nam toen de begrafenisonderneming van Antonie Slosser over.

In 1972 nam zijn zoon Harry de zaak van zijn vader over en samen met zijn vrouw Aagje runde hij decennia lang ‘Klijmij Uitvaartverzorging’. Dit gebeurde in eerst instantie vanuit huis. Dat kon prima, want toen werd een overledene veelal thuis opgebaard. In 1977 kochten ze het oude Volksbondshuis aan de Boschstraat en een jaar later openden ze daar een rouwcentrum, wat toen een noviteit was.

De drie zonen van Harry en Aagje kregen het vak met de paplepel ingegoten en hielpen volop mee. Uiteindelijk gingen zij hun eigen weg en was er geen opvolger voor het familiebedrijf.

Harry en Aagje verkochten in 2004 de zaak en gingen met pensioen. De nieuwe eigenaar ‘NUMA Uitvaartzorg’ zette de onderneming onder de bekende naam van Klijmij voort. In 2017 werd in het werkgebied Maasdriel de onderneming van de heer Alexander van Bruchem er bij gekocht, werkende onder de naam ‘Van Bruchem Uitvaartzorg’.

 

In 2019 werd de onderneming NUMA Uitvaartverzorging verkocht. De onderneming kende ondertussen negen verschillende vestigingen verdeeld over het land te weten in Groningen (Uitvaartzorg Boerhaave), Brummen (Brummense Uitvaartzorg), Leusden (Uitvaartzorg Valleilaan), Gorinchem/Rotterdam/Woudrichem (De Groot Uitvaartzorg en Uvam), Geldermalsen/Buren (De Laatste Eer en Riepma Slotboom) en Rossum (van Bruchem Uitvaartzorg en Zaltbommel (Klijmij Uitvaartverzorging). Ook bij NUMA Uitvaartverzorging was er geen directe bedrijfsopvolging voor handen. De nieuwe onderneming kreeg de nieuwe naam ‘Funus Uitvaartzorg B.V.’ en deze werd in september 2020 overgenomen door een management buy-out door haar directeur Hans de Kluijver. Ondertussen was in het najaar van 2019 in Soest de uitvaartonderneming Van Haren Uitvaartzorg overgenomen en toegevoegd aan de onderneming Funus Uitvaartzorg B.V.

De heer Hans de Kluijver heeft in het voorjaar van 2019 in Almere een crematorium geopend onder de naam ‘Cremaere’. Ofschoon het crematorium formeel los staat van de uitvaartondernemingen, mag het duidelijk zijn dat er een binding bestaat. Naar het zich laat aan zien zal er nog een tweede crematorium worden gestart in Gorinchem medio 2022.

Besloten is om de vestigingen in Rossum en Zaltbommel te bundelen onder één naam en wel Uitvaartzorg Bommelerwaard. Het oude Volksbondshuis aan de Boschstraat is door de vorige eigenaar verkocht. Klijmij Uitvaartverzorging gaat verder op het nieuwe adres Steenweg 83 te Zaltbommel onder de naam Uitvaartzorg Bommelerwaard. Ook de vestigingen in Geldermalsen en Buren (De Laatste Eer en Riepma Slotboom) zijn samen gegaan onder de nieuwe naam ‘Lingese Uitvaartzorg’ welke is gevestigd in het pand in Geldermalsen. De overgang gebeurt met een nieuw jasje, met een nieuw logo, een nieuwe naam en nieuwe, hedendaagse bedrijfskleuren. Zoals u van ons mag verwachten, blijft onze dienstverlening vanzelfsprekend hetzelfde.

 

Extra diensten

Uitvaartkisten

Breed scala aan uitvaartkisten beschikbaar. Bekijk en vergelijk verschillende opties om aan uw behoeften en budget te voldoen. Vertrouw op ons in deze moeilijke tijd.

Rouwvervoer

Onze dienst 'Keuze van uitvaartvervoer' stelt u in staat om het perfecte vervoermiddel te kiezen voor de ceremonie, met comfort en waardigheid tijdens dit belangrijke moment.

Muziek op de uitvaart

Wij zullen u helpen bij het kiezen van muzikale begeleiding die uw individualiteit en de gevoelens die uw unieke gebeurtenis begeleiden, weerspiegelt.

Rouwkaart

Een kaart is een uiting van uw medeleven en steun in de moeilijkste momenten. Wij creëren deze speciale kaarten om u te helpen samen met uw familie en dierbaren verdriet te delen.

Rouwboeket

Wij creëren verfijnde bloemstukken om uw diepe verdriet en blijvende herinnering aan uw geliefde uit te drukken. U kunt uw gevoelens en warme woorden van steun aan de familie uiten in dit belangrijke moment.

Videopresentatie

Een videoherdenkingspresentatie is een manier om herinneringen voor altijd te bewaren. We creëren videocollages die u zullen helpen de herinnering te behouden.

Ons werkgebied

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.

 

Ik ben Thea Verhoef en sinds 2000 werkzaam voor Uitvaartzorg De Groot. Bij het melden van een overlijden is de kans groot dat u mij als eerste aan de telefoon krijgt. Natuurlijk behandel ik de melding van het overlijden met grote zorg. Daarnaast ben ik als administratief medewerker verantwoordelijk voor de juiste behandeling van de gehele administratie. U kunt bij mij terecht voor algemene vragen en natuurlijk ook voor vragen betrekking hebbende op de kosten van een uitvaart en voor het sturen van informatie zoals bijvoorbeeld een wilsbeschikking. Ik ben dagelijks te bereiken op ons kantoor aan de Arkelstraat 128 te Gorinchem. Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op

Wilt u weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw uitvaartwensen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen binnen 12 uur contact met u op.