Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0418 513 047

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0418 513 047  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Volledige ontzorging
  • Advies over kosten & verzekering
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Geschiedenis Uitvaartzorg Bommelerwaard

Sinds 1952 is de naam Klijmij in Zaltbommel verbonden aan de uitvaartzorg.
Jan Hendrik Klijmij nam toen de begrafenisonderneming van Antonie Slosser over.

In 1972 nam zijn zoon Harry de zaak van zijn vader over en samen met zijn vrouw Aagje runde hij decennia lang ‘Klijmij Uitvaartverzorging’. Dit gebeurde in eerst instantie vanuit huis. Dat kon prima, want toen werd een overledene veelal thuis opgebaard. In 1977 kochten ze het oude Volksbondshuis aan de Boschstraat en een jaar later openden ze daar een rouwcentrum, wat toen een noviteit was.

De drie zonen van Harry en Aagje kregen het vak met de paplepel ingegoten en hielpen volop mee. Uiteindelijk gingen zij hun eigen weg en was er geen opvolger voor het familiebedrijf.

voorheen gevestigd aan de Boschstraat 77 te Zaltbommel

Harry en Aagje verkochten in 2004 de zaak en gingen met pensioen. De nieuwe eigenaar ‘NUMA Uitvaartzorg’ zette de onderneming onder de bekende naam van Klijmij voort. In 2017 werd in het werkgebied Maasdriel de onderneming van de heer Alexander van Bruchem er bij gekocht, werkende onder de naam ‘Van Bruchem Uitvaartzorg’.

 

In 2019 werd de onderneming NUMA Uitvaartverzorging verkocht. De onderneming kende ondertussen negen verschillende vestigingen verdeeld over het land te weten in Groningen (Uitvaartzorg Boerhaave), Brummen (Brummense Uitvaartzorg), Leusden (Uitvaartzorg Valleilaan), Gorinchem/Rotterdam/Woudrichem (De Groot Uitvaartzorg en Uvam), Geldermalsen/Buren (De Laatste Eer en Riepma Slotboom) en Rossum (van Bruchem Uitvaartzorg en Zaltbommel (Klijmij Uitvaartverzorging). Ook bij NUMA Uitvaartverzorging was er geen directe bedrijfsopvolging voor handen. De nieuwe onderneming kreeg de nieuwe naam ‘Funus Uitvaartzorg B.V.’ en deze werd in september 2020 overgenomen door een management buy-out door haar directeur Hans de Kluijver. Ondertussen was in het najaar van 2019 in Soest de uitvaartonderneming Van Haren Uitvaartzorg overgenomen en toegevoegd aan de onderneming Funus Uitvaartzorg B.V.

De heer Hans de Kluijver heeft in het voorjaar van 2019 in Almere een crematorium geopend onder de naam ‘Cremaere’. Ofschoon het crematorium formeel los staat van de uitvaartondernemingen, mag het duidelijk zijn dat er een binding bestaat. Naar het zich laat aan zien zal er nog een tweede crematorium worden gestart in Gorinchem medio 2022.

huidige vestiging aan de Steenweg 83 te Zaltbommel

Besloten is om de vestigingen in Rossum en Zaltbommel te bundelen onder één naam en wel Uitvaartzorg Bommelerwaard. Het oude Volksbondshuis aan de Boschstraat is door de vorige eigenaar verkocht. Klijmij Uitvaartverzorging gaat verder op het nieuwe adres Steenweg 83 te Zaltbommel onder de naam Uitvaartzorg Bommelerwaard. Ook de vestigingen in Geldermalsen en Buren (De Laatste Eer en Riepma Slotboom) zijn samen gegaan onder de nieuwe naam ‘Lingese Uitvaartzorg’ welke is gevestigd in het pand in Geldermalsen. De overgang gebeurt met een nieuw jasje, met een nieuw logo, een nieuwe naam en nieuwe, hedendaagse bedrijfskleuren. Zoals u van ons mag verwachten, blijft onze dienstverlening vanzelfsprekend hetzelfde.

.